Å komme gjennom nåløyet med fremtidsfullmakten

Magne Gjønnes  Foto: privat

Saken oppdateres.

Jeg viser til beskrivelse fra Hallfrid Skimmerli med flere 14. oktober. Jeg har tidligere gjort forsøk på å synliggjøre Fylkesmannens praktisering av sin rolle i samfunnet. Bakgrunnen for dette er gjentagende eksempler som har blitt meg presentert av fortvilte gjennomsnittsfolk. De går i den villfarelse at «Fylkesmannen» er en statlig institusjon som primært er etablert for å ta vare på de nevnte gjennomsnittsfolkene. Jeg har stor kontaktflate, og mitt innlegg er representativt.

LES OGSÅ: Husk å skrive fremtidsfullmakt mens det ennå er tid

Temaet ble aktualisert gjennom Adressas reportasje om brødrene som «var for seine på avtrekkeren - FM trakk først» (innsenders beskrivelse). Jeg kjenner godt til formalitetene rundt skjemaet «Fremtidsfullmakt». Min svigerfar ba meg tidlig, i kjølevannet av nevnte reportasje, å utferdige denne fullmakten. Selv om jeg har brukbar kompetanse på kronglete, offentlige skjemaer, måtte jeg virkelig holde tunga rett i munnen for å være 100 prosent for å være sikker på at dette gikk gjennom nåløyet når det virkelig gjaldt. Jeg kjenner Fylkesmannen med sine underavdelinger veldig godt gjennom, som sagt, adferd mot mange forskjellige temaer.

Vel, jeg registrerer at ting ikke har bedret seg, og det skal vel mye til at nivåer over Fylkesmannen griper inn for å sikre gjennomsnittsfolk en tilstrekkelig rettssikkerhet.

PS: Min svigerfar døde før vi/han fikk sjekket ut at vi hadde fulgt reglementet!

LES OGSÅ: Noen ganger må Fylkesmannen gripe inn. Det er fordi vi bryr oss

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå