Jeg har selvmordstanker, men det vet ikke du

Det er ikke like lett å vite hvem som sliter så mye at de vurderer å ta sitt eget liv, skriver innleggsforfatteren.  Foto: Shutterstock (illustrasjonsbilde)

Saken oppdateres.

Selvmord har blitt et viktig tema i dagens samfunn. Og det skal det også være! Men hvem er de med selvmordstanker? Jeg er en av dem, men det vet ikke du! Ingen vet! Smilet er på plass, de blå øynene lyser, latteren sitter løst. Hver dag det samme. Folk hilser og hun hilser tilbake med smil og de blå øynene. Hun har det bra, ingen som ler og smiler så mye som henne kan ha det vondt! Eller?

LES OGSÅ: Spør mer - og vis at du ønsker å lytte

Bak de blå øyne og smilet skjuler det seg en hemmelighet. Et mørke, en ensomhet, en tanke om å aldri være god nok. En følelse. En plan! Hvem er denne jenta/damen? Du kjenner henne sikkert! Jenta i kassen i nærbutikken? Ei på kontoret? Naboen din? Venninnen din? Mange som tenker på selvmord, deler ikke tankene sine. De står ikke på ei bro og roper: «Jeg har det vondt!». De lider i stillhet. Og det er mange av oss.

Vi som fungerer i en hverdag, ler og smiler. Helt til det ikke fungerer lenger, da mørke er altoppslukende. Da tankene blir mørkere og mørkere, da en plan blir lagt! En beslutning! Orker ikke mer, slutt på smil, slutt på latter, slutt på lidelse, mørket vinner!

Følg Adresseavisen Midtnorsk Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå