Kast ikke babbel når du er en babler selv

Erling Næss vil advare folk mot å gi fra seg opplysninger hvis de får en slik SMS.  Foto: bård sande

Saken oppdateres.

Selviske kommentatorer som babler, rammer leserne, Lundemo! Lørdag 10. oktober hadde kommentator Trygve Lundemo en hel side om: «Politikere som babler, rammer seg selv.» Innlegget speiler et godt eksempel på et viktig tema som har vært oppe til debatt i det siste. (Bl.a. i NRK, «Dagsnytt 18»). Det er enkelte journalister som beviselig har vanskelig for å lage reportasjer/kommentarer, uten å sette seg selv i sentrum! Dermed blir den nedfelte profesjonelle journalistiske integritet rett og slett uprofesjonell.

LES OGSÅ: Folkevalgtes frustrerende fraser

Journalistens ubalanserte ego-tendens smitter til mottakeren. Den eller så dyktige kommentatoren Trygve Lundemo viser stadig at han er en av disse selviske journalistene. Han skriver som regel ut fra seg selv og sitt! I nevnte artikkel om «bablende politikere» babler Lundemo om seg selv ti ganger: «Tenkte jeg denne uka», «Jeg fikk gnagsår i øret», «Språklig jåleri har plaget meg», «Nå tar jeg sjansen», «jeg laget meg en teori»!

Leseren trenger dessuten ikke lese mellom linjene for å forstå hvilket parti Lundemo ønsker vi skal holde med! Passer ikke slike innlegg bedre på ordet fritt-sidene? Lundemo «slakter» mange politikere i kommentaren, men ikke røde Moksnes! Jeg så selv det programmet Lundemo ikke skjønte noe som helst av, og fant det både opplysende og underholdende. Vi får ta oss en kopp te, Trygve, så skal jeg forklare deg litt om økonomisk teori. Programmet handlet om statsbudsjettet og formuesskatt på arbeidende kapital.

LES OGSÅ: Gnagsår i ørene

Dersom man ikke er innforstått med økonomisk terminologi, kunne samtalene kanskje fortone seg som «babbel», som Lundemo skriver at han gjør. Men hvordan skriver Trygve Lundemo om dette? Jo, babbel fra start til slutt, slik som: «Mens gnagsåret i øret gjorde mer og mer vondt, oppdaget jeg at Jan Bøhler mandag kommer til Trondheim for å bli bokbadet av Trond Giske»! Ja vel, skulle det være interessant for oss leserne, at du oppdaget? Eller enda mer bablende: «Jeg fikk gnagsår i ørene, og ble så irritert at jeg laget en grov forenkling»!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter


På forsiden nå