Forslag til avgift for elbiler - skivebom av Adresseavisen

Helge Dammen - AFP-er  Foto: Ivar Mølsknes

Saken oppdateres.

Jeg leser med stor forbauselse avisens innlegg vedrørende en liten avgift på elbiler. Med stor overskrift skrives at en elbileier får en avgift på 10 000 kroner hvis forslaget går igjennom. Leser du hele artikkelen ser du at vedkommende har fem elbiler! Dette er en meningsløs overskrift i sakens anliggende. Dette er skivebom og ikke Adresseavisen verdig. At debatt skal få slike dimensjoner for en avgift på litt over 2000 kroner rundt en sterkt subsidiert bil, er storm i et vannglass.

LES OGSÅ: Dette betyr statsbudsjettet for din lommebok

Ingen skal fortelle meg at denne økningen skal senke bilsalget. Når det kjøpes en elbil til mellom 300 000 og 800 000 kroner, så er ikke 2 000 utslagsgivende. Dette blir ren egoisme og typisk norsk. Tar man avskrivning/verditap på 30 000–40 000 kroner pr. år med i bildet, så henger dette ikke i hop. Hva om Adresseavisen heller hadde vinklet et annet forslag, nemlig at frikortet for syke heves med 700 kroner. Det slår virkelig ut for minstepensjonister og lavtlønnede som slett ikke har råd til å kjøre rundt i ny elbil.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå