Er debattinnlegg en saga blott?

Takket alle: Camilla brukte Ordet fritt-sidene til Adresseavisen for å takke alle involverte.  Foto: faksimile

Saken oppdateres.

Kronikker og debattinnlegg er godt lesestoff i aviser. Mens denne stoffkategorien har vært økende i mange aviser de siste årene, går Adresseavisen motsatt vei. Kronikken har gått fra å være en tosiders sak til å bli innskrenket til én side og to spalter. De to debattsidene som tidligere kunne bestå av ti-tolv leserinnlegg, har enkelte dager blitt til én side bestående av to større innlegg.

LES OGSÅ: Forslag til avgift for elbiler - skivebom av Adresseavisen

En annen trend er også tydelig: Det meste som blir tatt inn i dag, er signert fagpersoner og byråkrater. Det er slutt på « Ordet fritt» der folk flest fikk ytre seg om saker som engasjerte dem. Adresseavisen forsøker å etterligne de store riksdekkende avisene, og jeg tror de går i feil retning. Adresseavisen er en avis for folk i Trondheim og Trøndelag, og kan aldri konkurrere med VG, Dagens Næringsliv og Klassekampen.

De «gamle» Ordet fritt-sidene vrimlet av originale og lesverdige små drypp fra folkedypet. Hvem husker ikke Dordi Skuggeviks indignerte og personlige innlegg, eller de interessante og lettleste kronikkene til Ivar A. Bjørgen, der den tidligere psykologprofessoren tok for seg hverdagslige utfordringer.

LES OGSÅ: Er dette meninger av interesse for avisens lesere?

Jeg tror leserne av Adresseavisen setter pris på meninger fra folk flest, og at innholdet dreier seg om saker i Trondheim by som engasjerer de fleste: Bussene som går eller ikke går. Kafeer med hyggelig betjening. Manglende brøyting. Byutvikling og hasardiøse utbyggereksempler i hager. Småstoff som dette representerer krydder i avisa, og viser hva leserne er opptatte av. Dette er like viktige som hva «overlege for avd. for medisinsk mikrobiologi» og «leder i forskningsgruppa ILU, NTNU», mener.

LES MER:

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

Åse Dragland 

Åse Dragland 

På forsiden nå