Midlertidighet? Vi må kunne stole på politiske vedtak

Vi trenger større forutsigbarhet og færre midlertidige vedtak i politikken, mener innleggsforfatteren.  Foto: Håvard Jensen

Saken oppdateres.

De siste årene har vi vært vitner til en vind spre seg i politiske miljøer og forvaltningen i Trondheim. «Midlertidighet». Vi ser atter et prøveprosjekt, midlertidige brukstillatelser, omgjorte reguleringer, midlertidige kjøremønstre og midlertidige ansettelser. Hva med områdene som ikke belyses i media?

Med filosofien «det er ingen skam å snu», tar våre ledere tilsynelatende mer enn gjerne avgjørelser uten god nok bakgrunnskunnskap. Dette må stoppe! Alle som bor her trenger en grad av forutsigbarhet. Vi må kunne stole på at politiske vedtak ikke omgjøres i lukkede rom. Vi trenger en grunnmur som gir oss trygge og forutsigbare rammer. Vi trenger ledere som setter kunnskap høyere enn kortsiktige politiske ambisjoner.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå