«Jeg bekymrer meg for familien min i Filippinene»

  Foto: PRIVAT

Saken oppdateres.

Å være ung i koronaens tid er slitsomt, men også litt spennende. Jeg var litt stressa på grunn av hjemmeskole, fordi timer på Google Meet er annerledes enn timer på skolen. Du blir mer distrahert, og du kan ikke fokusere så mye hvis du lærer hjemme. Det er også kjedeligere, fordi du bare ser klassekameratene og lærerne dine fra en skjerm. Det er også mye lekser, og noen ganger kan du glemme dem fordi du er hjemme.

På grunn av teknologi, er karantene lettere. Du kan snakke med venner og familie via internett, og hjemmeskole hadde vært umulig uten internett. Det er også mange ting du kan lære om på internett. På forskjellige apper og nettsider, kan du få vite om hva som skjer i forskjellige land, hvor mange som er syke og andre nyheter om viruset. Det blir lettere for folk å holde seg oppdatert med hva som skjer i verden.

Vil du lese flere slike debattinnlegg? Sjekk ut mer her!

At vi måtte være så mye hjemme, var også spennende, fordi jeg var mer sammen med familien min. Vi spilte badminton, fotball og bordtennis når været var godt, og vi har vært ute på tur. Selvfølgelig har vi gjort alle disse tingene mens vi fulgte én meters avstand-regelen. Vennen min besøkte meg også, og vi var bare hjemme og spilte på Xbox.

Siden jeg er i Norge, er det ikke så farlig. Hvis du følger reglene, kan du være trygg. Men, i Filippinene, hjemlandet mitt som jeg bodde i for inntil ett år siden, er det farligere fordi det er mange som er smittet. Mine venner og familie som er i Filippinene har det vanskeligere enn meg. Reglene der er strengere, men noen følger dem ikke. Det er ca. 375 000 antall tilfeller i Filippinene.

For vennene mine er hjemmeskole strengere og mer slitsomt. Det er vanskelig for familien min i Filippinene fordi det er vanskeligere å gå ut, og du trenger et karantene-pass for å gå ut. Jeg bekymrer meg mye for dem, og jeg håper at det blir bedre snart.

Heldigvis, det er ikke så mange som er smittet i Norge, og vi kan gå på skole nå. Uansett har tiden hjemme lært meg mange ting. Jeg har tilbrakte mer tid med familien min, og jeg har snakket mye med familien og vennene mine via internett. Jeg håper at viruset ikke sprer seg mer, og at alle kan være trygge.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook!


På forsiden nå