Medias dekning av koronatiltakene

Innleggsforfatteren mener media lager et skremmebilde av koronatiltakene.  Foto: THERESE ALICE SANNE

Saken oppdateres.

Koronapandemien skal hausses opp mest mulig og fremstilles mest mulig skremmende. Mer balanserte synsvinkler slipper sjeldent til i mediene. Adressa er dessverre ikke mye bedre enn NRK, som er den aller verste. Tiltakene skal helst være kraftigst mulig og mest mulig inngripende i folks liv. Disse politisk korrekte meningene fremmes og gies uendelig spalteplass.

LES OGSÅ: - Akkurat nå er situasjonen i landet og i Trondheim kjempealvorlig

Torsdag overgikk Adressa seg selv i ubalansert reportasje. På forsiden og inni avisen fikk vi presentert at «mange passasjerer» ønsket at munnbind på bussen skulle være påbudt. Artikkelen ga inntrykk av at dette var den mest utbredte meningen. På fredag tok jeg bussen i to-tiden. I leddbussen med ett ledd var vi ca 20 passasjerer, og det var enkelt å holde god avstand. Det var tre personer inkludert ett barn som brukte maske. Det vil altså si at nitti prosent av passasjerene gjennom handling viste at de ikke mener munnbind skal brukes mer enn det som faktisk er anbefalt.

LES OGSÅ: Anbefaler munnbind i drosje: - En oppfordring er ikke godt nok

Slike medieoppslag er villedende, useriøse og forkastelige. Hvordan skal vi ha en saklig debatt når media så ekstremt velger standpunkt og vrir artiklene til å stemme med det de ønsker? Pressen har stor makt. Politikere balanserer mellom å være populære og ta fornuftige avgjørelser. Slike «falske nyheter» kan i verste fall påvirke politikere til å ta uheldige valg. Dessverre kommer nok alle av dere som jeg nå sendte denne mailen til, muligens bortsett fra Trygve Lundemo som virker som en reflektert og fornuftig fyr, til å trykke «delete» så snart dere (kanskje) har lest den. Fordi denne debatten er dere ikke interessert i å ta.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå