Arbeiderpartiet avlyser jobbskaping ved å kalle det rikingfest

Jeg tviler på at Jonas Gahr Støres virkelighetsforståelse ligner særlig på hverdagen til distriktsreiselivet jeg har møtt i Distrikts-Norge det siste halvåret, skriver Linda Hofstad Helleland.  Foto: Heiko Junge/NTB

Saken oppdateres.

I 2017 gikk Arbeiderpartiet til valg på å øke skattene på norske arbeidsplasser med 15 milliarder kroner. Det var ikke god politikk for jobbskaping, og det slo ikke an blant velgerne.

Men Jonas Gahr Støre var i det minste ærlig om hvor mye mer i skatt han ville innkreve av min og din lommebok, og hvor store ekstrabyrder han ville pålegge norske bedrifter.

LES OGSÅ: Arbeiderpartiet vil kutte i fastlegenes pasientlister

Nå går Ap nok en gang til valg på å øke skatten på norske arbeidsplasser. Denne gang forsøker de å gjemme seg unna skatteregningen.

Vi står midt i en pandemi. Ellers levedyktige bedrifter – store som små – står på randen av konkurs. Regjeringen gjør det vi kan for å holde næringslivet i gang, både med krisepakker og med reduksjon av skatter og avgifter. Det er viktigere å beholde arbeidsplasser, enn at de samme arbeidsplassene skal gå tapt fordi en bedrift ikke har råd til å betale skatt til staten.

LES KOMMENTAREN: Kan Støre noen gang lykkes? Jeg begynner å tvile

Jeg kan ikke fatte og begripe at det tidligere industribyggende Ap nå vil straffe norske arbeidsplasser med økt skatt. Det er som å be en med brukket bein om å løpe fortere.

Enda mer ubegripelig er det at Støre forsøker å skjule regningen, når bedriftene trenger stabilitet og forutsigbare rammevilkår.

Istedenfor å støtte opp om regjeringens politikk for å skape flere jobber og inkludere flere i arbeidslivet, går Ap altså til valg på å – for å bruke deres egne ord – «avlyse regjeringens rikingfest». Som om reduserte skattebyrder på norske arbeidsplasser i en tid hvor bedriftene sliter med å holde seg flytende i det hele tatt er i nærheten av å ligne en rikingfest?

LES KOMMENTAREN: Erna Solberg går nok en dyr høst i møte

Aps retorikk i skattedebatten viser at Ap ikke skjønner hvordan jobbene skapes. Industri, bedrifter og selskaper dukker ikke opp av seg selv. Hjørnesteinsbedriften på bygda står i fare for å måtte si opp sine ansatte. Vi snakker om ekte arbeidsplasser, for ekte folk. Ekte familier.

Jeg håper Jonas Gahr Støre besøker bedriftene som står på for å redde arbeidsplassene til sine ansatte, og forteller dem at de mener skattelette på arbeidsplasser er en rikingfest de går til valg på å avlyse. Jeg tviler på at Støres virkelighetsforståelse ligner særlig på hverdagen til distriktsreiselivet jeg har møtt i Distrikts-Norge det siste halvåret.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå