Kan alle hytter i Bymarka få vei, vann og kloakk nå?

Det som nå skjer i Bymarka, illustrerer hvilket press som ligger på Trondheims høyt verdsatte naturreservat, skriver innleggsforfatteren.  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

Adressa har nylig omtalt en sak der et ektepar har startet det kommunens tilsynsleder mener er ulovlig hyttebygging ved Skjelbreia. Midt i Bymarka har de samtidig fått tillatelse til å bygge en vei som kan tåle kjøring av tømmebil for septik og anlegge lukket septiktank og renseanlegg. Fordelen med septiktank nært hytta er jo også at kjøreveien ned må være så kraftig dimensjonert at den tåler kommunens tømmebiler. Da blir denne veien helt fram til hytta til glede også for hyttas eiere.

LES OGSÅ: – Jeg tror det er en trend at folk vil ha det litt mer primitivt

Dette er nok en løsning som tiltaler mange hytteeiere i Bymarka. Med vannklosett, oppvask- og vaskemaskin, dusj og kanskje et lite spa blir det jo rene luksusen å ha hytte i Bymarka! Folk kan faktisk bo på hyttene sine store deler av året.

Flere av veiene i Bymarka er kraftig oppdimensjonert. Allerede i dag er det stor og uhindret motorisert trafikk inn og ut av Bymarka, gjennom en bom (Vaadanvegen) som alltid står åpen. Kontroller forekommer knapt. Bommen er trolig ødelagt, og ingen har visst ansvar for å holde den i stand.

LES OGSÅ: Ingen vet hvordan denne mystiske stolen havnet på toppen i Bymarka

Dette illustrerer hvilket press som ligger på Trondheims høyt verdsatte naturreservat. En moderne hytte der, en forsterket vei der. Er det ikke på tide at de ansvarlige i Trondheim kommune snart melder seg på banen med noen klargjørende opplysninger? Hva er lovlig og ulovlig? For hvem? Hva skal Bymarka være for innbyggerne i Trondheim fremover? Et siste spørsmål til Byggesaksavdelngen: Er det egentlig likhet for loven i Trondheim?

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå