Nå må vi stå sammen – mange yrkesgrupper er slitne, ikke bare lærerne

Fagforbundet Trondheim synes det er bra med stort engasjement rundt dette både fra foreldreopprøret og politikerne, skriver innleggsforfatteren.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Koronakrisen er en belastning for mange arbeidstakere. Vi løser ikke det med kun å snakke om én enkelt yrkesgruppe på en arbeidsplass bestående av mange yrkesgrupper. Fagforbundet Trondheim organiserer ca. 4500 medlemmer innenfor alle områder i kommune. Vi får tilbakemeldinger om stor arbeidsbelastning i flere sektorer i kommunen, spesielt i helse. Vi vet at alle ansatte gjør en formidabel innstas og fortjener heder og ære.

LES OGSÅ: Vi trenger ikke større skoleforskjeller

Den siste tiden har skole vært mye debattert. Fagforbundet Trondheim synes det er bra med stort engasjement rundt dette både fra foreldreopprøret og politikerne. Samtidig er det viktig at det ikke skapes et A- og B-lag som man kan se tendenser til i denne debatten.

Når kunnskaps- og integreringsminster, Guri Melby og Erling Moe fra Venstre snakker om skole, kan det virke som om de tror at skolen bare består av lærere. Andre yrkesgrupper som barne- og ungdomsarbeidere, miljøterapeuter, renholdsoperatører og andre blir ikke nevnt. Vi får tilbakemeldinger på at de føler seg lite verdsatt. Skole og SFO må ses i sammenheng og arbeidsbelastningen må fordeles på alle ansatte.

Midtnorsk debatt: Legg bort skammen og be om hjelp

Målet må være bedre tjenester. Skal man få til det må man løfte hele arbeidsplassen og hele laget rundt eleven, ikke bare enkelte yrkesgrupper.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå