Skolefri? Vi er slitne. Vi makter ikke ekstra «ferie»

Saken oppdateres.

Jeg er pappa til en gutt med store behov. Erling Moe fra Venstre ønsker å gi elevene ekstra skolefri før jul. Det for å være grei med slitne lærere og redusere smitterisiko.

Moe har å innfinne seg hjemme hos oss i julehøytiden. Vi trenger personer til å hjelpe oss i tung meromsorg. Vi har ikke overskudd til å ta en ekstra «ferieuke».

LES OGSÅ: Med bestemor i jula

Erling Moe (V) poserte i forrige uke foran Gerhard Schøning skole, da han tok opp temaet skoleavslutning.  Foto: Håvard Haugseth Jensen

Vi er ikke alene. I Trondheim er det et par hundre familier som har en tøff hverdag. Mens andre etter lang og velfortjent ferie, møter på jobb med overskudd, møter jeg utslitt da ferietiden har vært tøff. Meromsorgen for min sønn gjør at ferie er tunge omsorgsoppgaver uten hensyn til hviletid, arbeidstid. For hvert år gleder jeg meg alltid til «ferien» er over og hverdagen er på plass.

Året 2020 har vært, om mulig, enda tøffere. Til alt hell fikk vår sønn et dagtilbud når skolene stengte, ellers hadde vi gått til grunne. Mange foreldre er slitne. Regjeringen, som Venstre er en del av, erkjenner dette og har bevilget ekstra midler til disse familiene - gjennom økt avlastning. Det har ikke vært mulig å finne disse midlere igjen i høstens politiske saker i Trondheim. Ekstra avlastning i jula er der ikke muligheter for, da avlastningsplaner sendes ut et halvt år i forvegen. Denne tar ikke hensyn til vedtak i formannskapet rett før adventstida.

LES OGSÅ: Situasjonen er ikke så alvorlig at ungene bør sendes hjem

LES OGSÅ: Å stenge ned er lettvint og ufornuftig

Vi er slitne og vi mangler faktisk folk til å bistå på både lille julaften og den 24. Vi makter ikke ekstra «ferie». Derimot ser jeg de folkevalgte har julefri med bystyrets siste møte 17. desember. Det er fint, da rekker Moe akkurat tid nok til at han kan få opplæring nok til å komme hjem til oss i jula. Tidsnok til å møte vår hverdag.

Skulle flere politikere ha ledig ferietid, vet jeg av mange familier som virkelig trenger besøk av dere i jula.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå