Oppdal, så klart!

Skiløypa langs Gjevilvassvegen er verdifull ikke bare for oppdalinger, men for skiglade fra hele landet, skriver innleggsforfatteren.  Foto: Ludvig Killingberg (Arkiv)

Saken oppdateres.

I april 2006 hadde jeg en flott skitur sammen med min nevø. Siden han bor på Sørlandet og jeg bor i Trondheim, møttes vi på Oppdal stasjon etter å ha kommet dit med tog.

Etter først å ha tatt taxi til Gjevilvassvegen, gikk vi på ski til Gjevilvasshytta og videre trekanten om Jøldalshytta - Trollheimshytta - Gjevilvasshytta. Deretter gikk vi på ski tilbake til Oppdal stasjon. Denne turen ble mulig fordi det var flott opparbeidet skiløype langs Gjevilvassvegen, og brukbar løype videre ned til Oppdal sentrum. Dessuten fungerte kollektivtrafikken.

Dessuten har jeg gått mange ganger på ski langs Gjevilvassvegen sammen med min ektefelle.

LES OGSÅ: Takk for dansen, herr ordfører. Nå er det slutt

Dette forteller jeg for å vise at skiløypa langs Gjevilvassvegen er verdifull ikke bare for oppdalinger, men for skiglade fra hele landet. Det er ikke mange steder det finnes så flotte skimuligheter og så fine turisthytter.

Derfor oppdalinger, dersom Oppdal fortsatt skal beholde stedets popularitet, ikke bare for alpinister, men også for alle oss som foretrekker bortoverski, bør dere opprettholde denne skiløypa. En konsekvensutredning av alternative skiløyper fra Nerskogvegen til Gjevilvasshytta, vil nok vise at skiløype langs dagens veg vil være best, og den løypa som samlet sett gir enklest og rimeligst vedlikehold. I tillegg koster det mye å etablere ny skiløype.

LES OGSÅ: Det store løypeslaget i Oppdal torsdag endte med et kommunestyre delt på midten

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

LES MER OM LØYPESTRIDEN I GJEVILVASSDALEN:

Skiløypa i Gjevilvassdalen kan bli stengt

- Gjevilvassdalen er så godt som død

Brøt med eget parti - reddet skiløype i Gjevilvassdalen


På forsiden nå