Podkast:

- Det er en energi her som man ikke kjenner andre steder

Meva nærmest skammet seg over bydelen sin før. Nå kunne hun ikke vært stoltere.

Amie Grace Nakoly (f.v), Meva Hazan Aydilek og Mia Bjerkan.  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

- Det er viktig å si hva man har lyst til å få til.

- Og tørre å drømme stort!

De torde å si sin mening - og bidro til alt fra «Åpen hall» i Husebyhallen og en egen aktivitetspark i bydelen sin gjennom å delta i Saupstad/Kolstad ungdomsråd (Skur).

I denne siste podkasten fra ungdomsrådet snakker Meva Hazan Aydilek, Amie Grace Nakoly og Mia Bjerkan om ytringsfrihet, og det å våge si sin mening i offentligheten. Som medlemmer i ungdomsrådet har de kjempet for alt fra et større tilbud til ungdom i bydelen - til å ta ordet i rasismedebatten som blåste opp i vår.

Les også: «Du er fin til å være en mørkhuda jente»

Mye har skjedd i livet deres, og i bydelen de har vokst opp i, de siste årene.

- Når jeg ser tilbake på barndommen min og hvordan Kolstad så ut på den tida og hvordan det er nå ... Det er så stor forandring, med alle parkene og byggene. Det ser så mye bedre ut, takket være områdeløftet og ungdomsrådet. Og vi har faktisk fått medvirket, sier Meva.

- Det her er min bydel og det har jeg vært med på!

Hør hele podkasten her:

Skur: Om ytringsfrihet, kjærligheten til en bydel og om å tenke stort


I podkasten sier hun at tankene om Kolstad har forandret seg gjennom oppveksten.

- I ungdomsalderen følte jeg ikke like sterk tilknytning til bydelen min. Jeg nærmest skammet meg over den. Tenkte liksom at dette her var «the ghetto». Rett og slett på grunn av omdømmet Kolstad hadde. Det var motivasjonen min til å bli med i ungdomsrådet: Jeg hadde veldig lyst til å forandre området mitt.

Mia Bjerkan (21) var med i ungdomsrådet i fire år, før hun tok fatt på studier.

- Det er en energi i denne bydelen som man ikke kjenner andre plasser. Folk her er forskjellige, og det er greit, og man hilser på hverandre. Det er en veldig fin energi og spirit. Både på butikken og på fotballbanen. Det er synd at alle andre skal bestemme hvordan vi har det, på et vis, fordi de har et syn på bydelen som kanskje ikke er reelt gjennom våres øyne, sier hun.

Saupstad/Kolstad ungdomsråd startet i april 2014 som en del av Trondheim kommunes satsning Områdeløft Saupstad-Kolstad. Nå som prosjektet avsluttes ved årsskiftet, avvikles også ungdomsrådet - og dermed er dette siste episode av ungdomsrådets podkast. Hør tidligere episoder her.

- Ungdomsrådet har vist hvor viktig stemmene våre er. «Shout-out» til alle i rådet som har vært med på det her, sier jentene, før de avslutter siste episode, som alltid:

- Skur´s out!

Denne podkasten er et samarbeid mellom Saupstad/Kolstad ungdomsråd, Barne- og familietjenesten på Heimdal og Adresseavisen.

Sjekk også ut: Sex, ensomhet, psykisk helse, fashion og mye mer! Hør flere av ungdomsrådets podkaster her.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå