Kan vi i det minste kjøre julefargen RØD i skolen nå?

Saken oppdateres.

Det er ei uke igjen til skolen tar juleferie, og her i Orkland stiger smittetilfellene og karantenetilfellene. Hva med å være litt i forkant nå? Jeg tenker at lokale helsemyndigheter nå bør ta grep, etter føre-var-prinsippet. Se hvordan situasjonen plutselig ble i Rennebu.

Kjør hjemmeskole, tidlig juleferie eller i minste fall rødt nivå! Kanskje rektorer også har myndighet til å ta et slikt tøft valg på egen hånd. I så fall, er vi mange som støtter det. Nå er det kun kos og hygge igjen på timeplanen allikevel. Det virker for meg helt urimelig å holde skolen gående fram til den 22. desember slik ståa er nå. Det føles som en tikkende bombe, som om vi leker med ilden.

Send oss ditt innlegg! Hvordan påvirker koronapandemien din jul?

LES OGSÅ: Om smittefare, karantenerisiko og hjemmeskole

Det snakkes mye om de sårbare barna og de man er redd for at man ikke fanger opp som sårbare. Men vil det ikke medføre større skade for også disse barna og bli påtvungen karantene eller isolasjon i hjemmet i julehøytida?

Vi må tilbake til der vi var når skolene startet opp igjen i vår, der kohorter ble nøye inndelt og overholdt, der man hadde én meters avstand i klasserommet og der man hadde kortere åpningstid i barnehagen for å nettopp kunne overholde smittevernet. Den gangen var det ingen tilfeller av smitte i Orkland, og lite smitte Trondheim. Vi foreldre tilpasset oss og viste velvilje den gangen, det vil vi mer enn gjerne gjøre nå også. For vi vil så gjerne ha jul i år.

LES OGSÅ: Forslaget om tidligere skoleslutt før jul er dårlig

Nå har vi holdt avstand, drevet med sosial distansering, spritet, vasket hender og holdt oss hjemme. Kjempelenge. Vi har unngått store sammenkomster, vi har droppet store bursdagsfeiringer, vi har ofret tid med besteforeldre, søskenbarn, tanter og onkler. Alt for å gjøre sånn som vi har fått beskjed om. Vi har vært flinke. Og ja, vi er lei.

Hva med å gi ungene våre mulighetene til å unnslippe å havne i karantene eller i verste fall isolasjon denne jula. Hva med å kunne få treffe besteforeldre i jula uten å være livredd for å ha med smitte. Hva med å slippe å sette haugevis av skoleklasser i karantene nå før jul. Jeg synes de fortjener det. Jeg synes vi foreldre fortjener det. Jeg synes besteforeldre fortjener det. Jeg synes lærerne fortjener det. Jeg synes også helsepersonell på sykehuset, sykehjem og hjemmesykepleie fortjener å unngå å møte høytiden med karantener, beordring til doble vakter og ekstravakter og i verste fall kollaps i turnuslistene.

Så vær så snill!

La oss slippe økt smitte og mange kohorter som blir satt i karantene de neste dagene. Vi vil ha juleferie, vi vil ha romjul og vi vil ha tid med våre nærmeste. Det fortjener vi. Så gjenstår det å se da, om alt blir bra!

God jul!

LES OSGÅ: 120 i karantene etter mistanke om smitte ved ungdomsskole

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå