Kjære, stolte klubben vår: Er vi på ville veier?

RBK mottok nylig millionvis av kroner i koronastøtte! Det er da helt feil at disse «korona-erstatningene» skal gå til skyhøye lønninger til stab og spillere, skriver Erling Næss.   Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

Staute Markus Henriksen er hentet hjem! Han er en usedvanlig flott type. Derfor er det synd, at det er nettopp han, som her blir medium for nedenstående sak- og prinsipp-tenking.

Det er kommet for en dag, at Markus Henriksen har tegnet en fireårs-avtale med RBK. Dagbladet har på kommentarplass tidligere skrevet at de har flere kilder som sier Henriksen koster klubben 10 millioner kroner i året. Mange jeg har blitt kontaktet av, kaller dette «fullstendig galskap»! Det er vanskelig å være uenig i det fordi: En vanlig supporter på tribunen må jobbe i minst 20 år, for å tjene dette beløpet!

LES OGSÅ I DAGBLADET: Markus Henriksen på superkontrakt (ekstern lenke)

LES OGSÅ: Jeg kan bekrefte er at jeg ikke har ti millioner i lønn

Erling Næss er lite imponert over det han mener er høye lønninger.   Foto: bård sande

Sjekk ut: midtnorskdebatt.no!

RBK mottok nylig millionvis av kroner i koronastøtte! Det er da helt feil at disse «korona-erstatningene» skal gå til skyhøye lønninger til stab og spillere. I vår edle klubb burde det være selvsagt at spillerne i en sådan anstrengt periode frivillig gikk ned på sine høye lønninger.

Hvor er likestillingen som det snakkes så varmt om? Jeg vil tro at dersom spillere og stab i RBK-kvinner hadde fått Markus Henriksens lønn, ja, så hadde de tatt hjem både serie- og cup-mesterskapene i alle de årene! Akkurat så mye penger, er det faktisk vi her snakker om, til én person!

Hva tenker og mener sponsorene? Er de begeistret for slik raushet/sløsing? Må sponsorene heretter «øremerke» sine gaver?

Jeg har grunn til å tro at Henriksen hadde vendt nesen hjemover i alle fall, med andre ord RBK kunne fått han tilbake for et helt annet beløp! Apropos: Jeg er helt sikker på at for eksempel Bodø-Glimt, ikke ville betalt Henriksen mer enn det de andre spillerne der tjener!

Vi undres: Har sportslig leder Dorsin kanskje gjort en gedigen tabbe? Kanskje har noen trang til å svare?

Red.anm. lagt til klokken 17.45, 18. desember: Dagbladet skrev tidligere denne uken at flere kilder sier Henriksen «koster klubben ti millioner kroner i året». Overfor Adresseavisen har ikke Henriksen ønsket å kommentere lønn, men han sier han «absolutt ikke har ti millioner i lønn». I en tidligere versjon av dette debattinnlegget fremkom det påstander om hvor mye RBK har betalt for å få Henriksen til å signere. Dette er nå fjernet. Det er også rettet opp i en faktafeil: Det er snakk om en fireårskontrakt, ikke en treårskontrakt.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå