Raser mot lue-gave fra kommunen: Toppen av kransekaka!

Vi tenker vel, de fleste av oss: Takk skal du fa ... meg ha! skriver den tillitsvalgte om gaven fra Helga Garåsen og hans team.   Foto: Håvard Haugseth Jensen

Saken oppdateres.

Som ansatt i Trondheim kommune innen helse er vi ikke godt vant med julegaver. I år, koronaens år, var vi heller ikke forberedt på dette. Ikke fikk vi noe lønnsoppgjør å rope hurra for, så skuldrene var godt senket nå før jul.

Solveig Trolie er enhetstillitsvalgt for Delta, Lade Bo- og aktivitetstilbud.  

Vi bruker å få ett felles, digitalt julekort, som vi må laste ned, fra ordfører Rita Ottervik med ønske om en «god Jul og takk for innsatsen». I går kom gaven! I en bærepose fra Coop, uinnpakket, og et hvitt A4-ark med forklaring:

«Julegave 2020 (koronaens år): Helge (Garåsen, red.anm.) med sitt lederteam (...) ønsker å gi ansatte i helse og velferd en liten julegave i 2020, «koronaens år». Julegaven har en historie ved seg og er et symbol på koronaepidemien som har preget oss store deler av året. Vi ønsker med dette å rette en STOR takk til alle for den flotte innsatsen gjennom hele 2020. Med ønske om en riktig god jul og et mulighetens år 2021.

Julegaven og historien: Julegaven er en Janus-lue i merinoull (one size). Nasjonale myndigheter satte i gang produksjonen av luer og distribuerte dette kostnadsfritt til kommunene. Luen ble produsert som smittevernutstyr når det var prekære mangler på utstyr i vår, og var tenkt benyttet som operasjonslue/hette. Vi konkluderte raskt med at luen ikke var egnet til formålet. Derimot egner den seg utmerket til turer, friluftsliv, under sykkelhjelm osv. En utmerket lue til sitt bruk, god behagelig å ha på seg - de som har prøvd den er storfornøyd!»

Det vi kan merke oss, er at luen ikke kan dras nedover ørene, den sitter på toppen av hodet. Ja, som en operasjonslue, kan en si ... Men vi kunne velge mellom fargen lys grå og sort, da.

Så i år har vi fått julegaven vår!

Vi tenker vel, de fleste av oss: Takk skal du fa ... meg ha!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå