Istid? Nei, det er nok naturis

Det er ingen grunn til å kjempe om istid på Leangen når mange vann er islagt i Trondheim nå, skriver Arne Waldemar Olsen.  Foto: Jens Søraa

Saken oppdateres.

Andre Willumsens partsinnlegg 2. januar om konflikten mellom barns lek og hurtigløpstrening på Leangen kunstisbane, og hans påstand om at is er et knapphetsgode og pandemien fører til overbelastning av utendørsanlegget, trenger et motsvar.

At det avsettes plass og avgrenset tid til hurtigløpstrening på hurtigløpsbanen er ikke noe nytt. Barns lek på indre bane har tidligere tatt hensyn til dette. Ishockeylek har ikke forekommet, og foreldre har tatt ansvar. Pandemien bør ikke gi grunn til at denne forståelse mellom brukergruppene opphører. Skylden for uhellet kan ikke som Willumsen hevder, tillegges hurtigløperen som gikk hurtig i hurtigløpsbanen. Men har sjuåringen skylda, eller er det far som lar gutten leke ishockey på indre bane når det foregår hurtigløpstrening på hurtigløpsbanen?

LES OGSÅ: Ikke kast steiner på isen

Willumsen hevder at uteisen på Leangen er ett av få steder det er mulig å gå på skøyter. Til det vil jeg opplyse om at Litjvatnet på Jonsvannet byr på to kvadratkilometer med ti cm tykk stålis. I tillegg kan Bymarka og Estenstadmarka by på over 50 islagte vann og tjern. Alle er trygge.

LES OGSÅ: – Ikke stol på at isen holder når det er snø på vannet

I denne pandemitida er det unødvendig å klumpe seg sammen og skape konflikter på Leangen. Når det ikke er snø til skiene, er skøyter på naturis et fullverdig alternativ. Slik har det alltid vært i Trøndelag. Trondheimsnaturen byr på skøyteis til alle uten smittefare og konflikter.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook

På forsiden nå