Alle må få fiber

NTE har lansert en dugnadsmodell, hvor det offentlige, NTE, og kunden går sammen i et spleiselag nfor å få fiber til områder der det koster mye å bygge ut.  Foto: NTE

Saken oppdateres.

Jeg forstår godt folks frustrasjon over dårlig internettilgang. Stadig mer av det vi gjør er avhengig av rask og stabil tilgang til internett. Dette har de siste månedene med koronatiltak vist oss tydelig. Hjemmeskole og hjemmekontor er enkelt for de som har fiber – men en stor utfordring for de som ikke har. Vi har fått et digitalt klasseskille i Norge. Det kan vi ikke akseptere.

LES OGSÅ: Mads og naboene får likevel internett

Derfor er det enkelt å være enig med Lars Martin Reitan når han i Midtnorsk debatt lufter sin frustrasjon over manglende bredbåndstilgang midt i Trondheim. Vi i NTE har som mål at hele Trøndelag skal få tilgang til høykvalitets internettilgang. Derfor har vi over flere år satset tungt på utbygging av fiber, og nå har mer enn 120 000 trøndere fiber fra oss. Dette gjør oss til den største fiberaktøren i fylket.

Vi mener at alle bør få. Noen steder er det utfordrende å få det til, og oftest er det økonomi som stopper utbyggingen. Derfor har vi lansert en dugnadsmodell, hvor det offentlige, NTE, og kunden går sammen i et spleiselag. Dette er så langt benyttet i spredt bebygde områder hvor det er langt mellom kundene, og høye utbyggingskostnader. Men det finnes altså områder også i byene som også er «svarte flekker».

LES OGSÅ: Tips til trådløst nett på hjemmekontor

Tilgang til fiber er like viktig som tilgang til strøm, veg, vann og avløp. Vi må finne løsninger som sikrer at alle får. Derfor har vi tatt initiativ til et møte med Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune for å diskutere hvordan vi sammen kan arbeide mer strukturert og kraftfullt for å fjerne disse svarte flekkene, og sørge for at alle får et fremtidsrettet fibertilbud også i Trondheim.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook

På forsiden nå