Kan vi forhåndsstemme gjennom Posten i 2021?

Er det mulig å forhåndsstemme gjennom Posten, spør innleggsforfatteren.  Foto: NTB / Scanpix

Saken oppdateres.

Dette innlegg gjelder Norge og hvordan vi norske statsborgere som står i manntallet, formelt kan stemme ved stortingsvalget i 2021. I USA har man ved det avholdte presidentvalget tillatt at stemmeseddelen også kan innsendes med vanlig postgang, inklusiv forhåndsstemmer. Den avgående president Donald Trump har protestert mot dette, uten å få noen støtte for det. Her i Norge har media og mange politikere sagt og skrevet at slik poststemmegiving er like greit som personlig direkte fremmøte og avgi stemme i stemmelokalet.

LES OGSÅ: Hisser til bråk med forsøk på å kuppe valget

Mitt spørsmål er: Vil media og norske politikere også si ja til tilsvarende stemmegivning ved å forhåndsstemme via posten ved stortingsvalget i 2021? Og hvis noe her må endres i bestemmelsene forut for valget, vil våre valgbestemmelser greit bli tilpasset?

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå