Parkeringskaoset er menneskeskapt. Det er også et farlig kaos

Masse mennesker skulle ut på tur da lørdagsværet slo til. Men det førte til parkeringskaos flere steder. Her fra parkeringsplassen på Bekken, i Estenstadmarka.  Foto: Håvard Jensen

Saken oppdateres.

I likhet med så mange har vi fulgt politikernes oppfordring om å dra på tur, også i vinter. I mørketida blir det naturlig nok å benytte lørdager og søndager. Og resultatet er like forutsigbart som mørket ved juletider: Trafikkaos mellom Byåsen butikksenter og Skistua i Bymarka.

LES OGSÅ: Kaos og feilparkeringer i Bymarka

At det kan være litt kaotisk på nysnø og nullføre må vi leve med. Men parkeringskaoset er menneskeskapt. Det er også et farlig kaos. For når det er fullt på p-plassene, tar noen dristige sjeler mer kreative løsninger i bruk i form av å parkere der bussen skal fram, og ikke minst der bussen skal snu. Dermed stopper alt opp. Ingen flere biler kommer seg fram til Skistua, og ingen kommer seg tilbake heller. For det står en buss i snusirkelen som står fast det, med biler foran og biler bak, som også står fast. Dermed oppstår behovet for ny dristighet; slalåmkjøring mellom ufrivillig «parkerte» biler, unger, pulker, ski og staver, for å komme seg vekk og hjem.

Med andre ord har vi lagd oss ei god, gammeldags kork av biler. Og da kommer enten politiet eller Trondheim Parkering for å forsøke å løse flokene, kanskje etter et par timer. I mellomtiden kommer hverken brann eller ambulanse fram til de som måtte ha bruk for hjelp øverst i marka. Dagen etter opplyser Trondheim Parkering med stor forutsigbarhet at mange har fått parkeringsbot i Bymarka, etterfulgt av en bekymret oppfordring til å respektere skiltingen neste gang. Men problemet er jo, herr parkeringssjef, at når man har kommet opp forbi Skistua, på leit etter parkering, så står det en buss der, fastlåst i kø.

LES OGSÅ: - Plutselig kom en Audi kjørende i skiløypa

Like forutsigbart kommer det glade oppfordringer fra kommunale sjefer om å bruke marka i stedet for å henge på kjøpesentre, spesielt i disse tider. Og du, ta bussen dit, for det blir ikke bygd flere parkeringsplasser. Neste godværslørdag gjentar det seg: Bussen som vi oppfordres til å ta, står i køa ved Skistua. Og sånn går no dagan og åran.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook


På forsiden nå