Fjern flaskehalsen på E6 Sluppen

Skal vi måtte vente til 2070 før vi får orden på den største flaskehalsen vi har i trondhjemstrafikken i dag? Spør Vidar Eidem i NAF i Trøndelag.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

I året som nettopp er avsluttet har Adresseavisen i flere artikler behandlet de betydelige trafikale problemene i tilknytningen Omkjøringsveien/Holtermanns vei, også omtalt som flaskehalsen på E6 Sluppen. Statens vegvesen har planene klare for å starte arbeidet med å fjerne problemet, og NAF finner det merkelig at administrasjonen i Trondheim sier nei. Når Statens vegvesen tilbyr seg å ta hele regningen, uten omkostninger for kommunen og uten ekstra bompenger for bilistene, hadde vi forventet at man lokalt jublet og sa: Ja takk!

LES OGSÅ: Hold kommunen unna bygging av E6

I 1969 ble det vedtatt å bygge ny Sluppen bru. I dag, kun i overkant av 51 år senere, er arbeidet allerede påbegynt. Skal vi måtte vente til 2070 før vi får orden på den største flaskehalsen vi har i trondhjemstrafikken i dag? Dette er tross alt snakk om E6, livsnerven som knytter sammen nord og sør i vårt langstrakte land, for viktig godstransport og for folk på reise. NAF forventer at våre politikere setter foten ned og gir klarsignal til veivesenet for byggestart så snart som mulig. La oss håpe at politikerne som til syvende og sist skal ta avgjørelsen, viser større klokskap enn kommunedirektøren i denne saken.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook

På forsiden nå