Arbeiderpartiets fall

Arbeiderpartiets fall under Jonas Gahr Støre skyldes at de dilter etter Høyre, skriver innleggsforfatteren.  Foto: NTB / Scanpix

Saken oppdateres.

Hovedgrunnen til Arbeiderpartiets fall er at de etterhvert har blitt «Høyre Light». Legg merke til at i de store spørsmål i Stortinget, også i lokale styrer slik som her i Trondheim, så stemmer Ap og Høyre likt. Senterpartiet tør å stå på sin egen linje og markedsføre den. Ap har under Støre blitt «dilte etterpartiet». Altfor saklig. Altfor redd for å ta kontroversielle standpunkt. Altfor redd til å fronte det navnet tilsier, arbeideren, lønnstakeren, kassadama, veiarbeideren, med flere som kun hever lønn.

Har nettopp sett Debatten på NRK, og der var Ap og Høyre samt enige om å øke momsen på alle typer biler og få en bensinpris på over 20 kroner literen. Dette gjentar seg i alt. Momspartiene Ap og Høyre fører an. Før var Ap og Høyre skarpe motpunkter i det politiske liv. Nei, takke meg til Vedum.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook!

På forsiden nå