Ørnedrap på Fosen

Fem ørner er funnet drept av vindmøller. Det har fått innleggsforfatteren til å reagere.  Foto: Kim Nygaard

Saken oppdateres.

Fem havørn funnet drept på Fosen. Hadde disse blitt skutt av en jeger, ville straffen blitt minst 100 000 kroner i bot og kanskje seks måneders fengsel. Disse fem ørnene av en totalfredet stamme ble funnet ved en tilfeldighet. Kan vi anta at egentlig er mange flere drept?

Som jeger og fjellmann blir jeg opprørt av å lese dette. Dette selv om mange av oss visste at det er slik. Dette vil fortsette i år etter år. Det finnes ingen løsning på problemet. I tillegg til ørnene drepes også mange andre fuglearter. Ingen tvil.

LES OGSÅ: Det kommer 15 vindkraftverk i Trøndelag

MDG stopper veiprosjekter i Norge av hensyn til våtmarksområder, klekking og miljø. Hvor var de da alle disse vindmøllene ble bygget i Trøndelag? Opptatt av dieselbiler? Opptatt av å redde verden? Opptatt av elbil-soner i noen byer i Norge?

Hvor var Grønn ungdom og alle de andre miljøgruppene da alt dette ble vedtatt? (nå har noen av de begynt å vende kappa etter vinden, men det er en annen sak). Ola nordmann har betalt for mesteparten av møllene med store elavgifter og skattelettelser. I tillegg en masse kabler til utlandet slik at strømmen blir dyrere her hjemme.

LES OGSÅ: Den første norske havørnen drept av vindturbin på Smøla

Til sist må vi bare sitte og se på at disse flotte fuglene slås i hjel, kanskje i større format enn vi aner? Skal vi redde kloden, må det jo ha en kostnad. Kraftselskapene bare gnir seg i hendene.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook

På forsiden nå