Koronavaksine for de eldre på sms

Elizabeth Berg Moan, leder i Pensjonistpartiet, mener Trondheim kommune må ta innover seg at mange eldre verken har smarttelefon eller sms når de sender ut vaksineopplysninger.  Foto: Espen Bakken

Saken oppdateres.

Trondheim kommune oppfattes å ha gitt god informasjon i forbindelse med koronapandemien. I løpet av de siste dager er det sendt ut melding på sms til de eldre innbyggere i kommunen. Dette for å klarlegge at kommunen har riktig opplysninger om hver enkelt innbygger i denne aldersgruppen.

LES OGSÅ: Dette er digital terror mot oss eldre

Sms-en har en link som skal følges, den skal føre frem til at hver enkelt skal kunne godkjenne eller endre sine personlige opplysninger, for eksempel telefonnummer. Det er også tenkt at påmeldingen for bestilling/endre time for vaksinering vil skje på denne måten. Det er stor usikkerhet om kommunen virkelig forstår hvilke innbyggere dette handler om. Mange har ikke smarttelefon, de har heller ikke pc eller er på nett.

LES OGSÅ: Uten nettilgang stopper Norge

Sms-en ga ingen andre muligheter til for eksempel å stille spørsmål eller ta kontakt hvor de kan få søke om råd. Vaksineringen i denne forbindelsen er viktig for denne gruppen. Det er svært viktig at alle forstår informasjonen slik at de får den hjelpen de skal ha til rett tid.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook

På forsiden nå