Smittestopp-appen på gammel Iphone

Ikke alle har en mobiltelefon som kan laste ned den nye smitteappen.  Foto: FHI

Saken oppdateres.

Nesten daglig oppfordrer Folkehelseinstituttet Norges befolkning om å laste ned smittestopp-appen. Vi er mange Iphone-eiere som har forsøkt dette, men får da beskjed om at det ikke er mulig å gjøre med telefoner som ikke har det mobile operativsystemet iOS 13.6 eller nyere. De av oss som har litt eldre mobiltelefoner, kan ikke laste ned iOS 13.6. Jeg selv har Iphone 6, det er Iphone 6 s eller nyere som kan laste ned iOS 13.6.

LES OGSÅ: FHI om smittestopp-appen (ekstern lenke)

LES OGSÅ: Mange har lastet ned smitteapp

Vi er mange i samme situasjon. Ny telefon koster flere tusen kroner. Det føles meningsløst å kjøpe ny telefon, bare for å kunne laste ned smitteappen. Ut fra dette ber jeg om at smitteappen gjøres tilgjengelig også for oss med litt eldre mobiltelefoner. Da vil mange flere kunne medvirke til økt smittesporing.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook

På forsiden nå