AtB svarer på innlegg om kollektivtilbudet på Være

Harald Storrønning lover bedring i kollektivtilbudet på Være. her sammen med administrerende direktør Janne Sollie i AtB.  Foto: THERESE ALICE SANNE

Saken oppdateres.

Den 19. januar skriver Nina Karin Ebbesen et innlegg om kollektivtilbudet på Være og barn som må vente lenge på bussen etter at skoledagen er ferdig. Vi vil forsikre om at vi i AtB er klar over at kollektivtilbudet for innbyggerne på Væretrøa ikke oppleves som optimalt. Spesielt gjelder dette, som også innleggsforfatteren trekker fram, tilbudet til barn som er ferdig på skolen klokken 13, og som må vente opptil en time for å kunne følge bussen fra Ranheim skole og hjem til Væretrøa.

LES OGSÅ: Åpent brev til bystyret

Fra 15. mars har vi nå fått mulighet til å flytte denne avgangen fra 13.03 til 13.13. Dette vil forkorte ventetiden til elevene, og vi håper at dette vil bidra til en bedre hverdag for både elever og foreldre. AtB har vært i dialog med beboere på Være både før og etter omlegging av nytt kollektivsystem i august 2019, i tillegg til at det er gjennomført en behovs- og kundeundersøkelse i området. Denne undersøkelsen dannet grunnlaget for justeringen som ble gjort på strekningen fra 3. februar 2020.

LES OGSÅ: Disse linjene og bussavgangene bør du unngå i Trondheim

Vi jobber med ytterligere tilpasninger av rutetilbudet innenfor de rammene vi har tilgjengelig. Ett av forslagene som har kommet inn, er å forlenge linje 44 og avkorte linje 20 fra Grilstad til Strindheim. Dette er dessverre ikke rett frem å realisere, siden bussene på linje 20 er elbusser, og ikke kan lades på Strindheim. Men vi ser på andre løsninger som vi håper bedrer situasjonen for reiser mellom Være og Ranheim/Grilstad.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook

På forsiden nå