Takstiger og sikkerhet på jobb

Trøndelag brann- og redningstjeneste svarer på kritikk av feiervesenet.  Foto: jens petter søraa

Saken oppdateres.

Viser til Geir Walsø sitt leserinnlegg om takstiger, hvor han etterspør forklaring på hvorfor det plutselig er behov for en annen type sikring av takstigen, når den 40 år gamle løsningen har gjort jobben frem til nå. Vi har forståelse for at det kan virke unødvendig å montere ny stige, men da vi i 2019 innførte en ny prosedyre som sier at takstigen skal være festet i takkonstruksjonen, gjorde vi det for å sikre at feierne våre skal ha trygge arbeidsforhold.

LES OGSÅ: Tekniske tjenester i bærekraftsperspektiv

Som følge av en alvorlig ulykke og flere nestenulykker, mange på grunn av gamle og løse stiger, vurderte vi (og mange andre brannvesen) det slik at fastmonterte takstiger er tryggere for feieren. I løpet av et år rengjør feierne 20 000 skorsteiner i våre fem kommuner. Det er mange tak og mange ulike løsninger. Derfor innførte vi dette kravet slik at vi vet at HMS er ivaretatt.

Før feieren kommer på besøk, sender vi ut en SMS med en link, som beskriver hvordan takstigene skal være montert. Vi vil også legge denne informasjonen lettere tilgjengelig på nettsiden, og håper med det du finner alt du trenger av informasjon der.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook


På forsiden nå