Dagpenger må gi feriepenger

Regjeringen må sørge for at de som går på dagpenger også får feriepenger, skriver Hommelvik arbeiderlag.  Foto: NTB / Scanpix

Saken oppdateres.

Korona og nedstenging av samfunnet har medført mange og ulike konsekvenser. Mange og gode tiltak er satt i verk, men dessverre ser det ut for at de svakeste atter en gang skal komme dårligst ut. Mange er blitt permitterte eller oppsagte som følge av pandemien, og har dagpenger som sin inntekt. Etter press fra opinionen har regjeringen vært nødt til å forlenge denne ordningen.

LES OGSÅ: Overkjører regjeringen og tvinger gjennom krisetiltak

Disse menneskene er blitt permitterte/oppsagte på grunn av pandemien, og ville nok gjerne vært tilbake i jobb. Men fortsatt er dette umulig, så dagpenger vil være inntektskilden i en god stund ennå. Ofte er dette mennesker som fra før står lavt lønnsmessig, og regjeringen mener tydeligvis at det skal de fortsatt gjøre.

LES OGSÅ: Pengebruken er fullstendig ellevill

De skal ikke få feriepenger av dagpengene. Ett år uten opptjente feriepenger er masse penger, spesielt for disse som trenger det mest. Flertallet på Stortinget har stemt ned forslag fra mindretallet om at det skal utbetales feriepenger av dagpengene. Dypt urettferdig og en klasseskillepolitikk en blå regjering verdig. Hommelvik Arbeiderlag ber alle våre politikere om fortsatt å arbeide for at dagpenger skal utløse feriepenger.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook

På forsiden nå