Feriepenger for ledige

LO krever at feriepenger på dagpenger igjen blir en permanent ordning.  Foto: Terje Svaan

Saken oppdateres.

Nylig fikk vi en innrømmelse fra Solberg-regjeringen om at politikken den fører er usosial og feil. Det skjedde når regjeringspartiene og Frp likevel vil gi arbeidsledige under koronapandemien feriepenger på dagpengene. At regjeringspartiene har snudd, er LO fornøyd med siden vi har kjempet for å få på plass dette helt siden Frp og Høyre fjernet feriepenger på dagpenger i 2015.

LES OGSÅ: Dagpenger må gi feriepenger

Det var en usosial og urettferdig politikk den gangen, og har rammet titusenvis av ledige siden da. For få uker siden viste de borgerlige partiene på nytt sitt sanne ansikt ved å stemme ned et forslag i Stortinget om å gi feriepenger på dagpenger. Nå er det derimot full retrett. Det viser hvordan regjeringa vingler frem og tilbake på en måte som gir uforutsigbarhet for dem som har vært så uheldige å miste jobben eller bli permittert det siste året.

LES OGSÅ: Pengebruken er fullstendig ellevill

Feriepenger er svært viktig for dem som er særlig hardt rammet av koronakrisen. Det vil det være for dem som mister jobb og dermed en del av inntekten også etter pandemien. Derfor er det ingen grunn til å gjøre ordningen midlertidig slik regjeringspartiene og Frp nå går inn for. Feriepenger på dagpenger må igjen bli en permanent ordning.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook

På forsiden nå