NTNU-rektor: Vi trenger en åpen campus!

Det var helt avgjørende at Trondheim kommune tirsdag besluttet å endre noen av restriksjonene som angår NTNU, skriver rektor Anne Borg.  Foto: Mariann Dybdahl

Saken oppdateres.

«Jeg skal aldri mer klage på forelesning klokken 08.15 på en mandag!». Et hjertesukk jeg nylig hørte i forbifarten – og som rommet så mye mer; nemlig hvor viktig campus som møteplass er. Ikke bare for det faglige, men også den psykososiale helsen hos den enkelte student. Mennesket er et sosialt vesen og månedsvis uten å kunne møtes fysisk, se kjente ansikter og slå av en prat gjør noe med oss alle sammen.

LES OGSÅ: NTNU gjenåpner campus: - Vi er bekymret for studentene

I Trondheim har studentene fått velfortjent skryt for å følge koronarestriksjonene. Det beste beviset er at vi så langt stort sett har klart å holde smitten vekk fra våre campuser. Da må vi ikke «belønne» dem med å bli nedprioritert når vi ellers åpner opp. I januar fikk NTNU myndighet til å gjøre egne vurderinger om fysisk tilstedeværelse. Da kunne de studentene som virkelig trengte det, møte opp på campus under strenge smitteverntiltak. Denne muligheten fikk vi ikke siste gang. Derfor var det helt avgjørende at Trondheim kommune tirsdag besluttet å endre noen av restriksjonene som angår NTNU.

LES OGSÅ: Et lyspunkt i en grå hverdag forsvinner for Mikkel

NTNU forholder seg nå til de nasjonale retningslinjene, og det gjør at vi kan igjen åpne campus for studentene våre. Jeg vil gi honnør til studentorganisasjonene som har jobbet med innspill og sikret at kommunens vedtak også innebærer at terskelen for å stenge campus skal være høy. De har min fulle støtte. Vi jobber tett sammen med Studentsamskipnaden og Trondheim kommune for å legge studiehverdagen til rette så godt som mulig.

På NTNU er vi stolte av å levere kunnskap for en bedre verden – både innen utdanning, forskning og nyskaping. Det skal vi fortsette med og da trenger vi å ha en campus som er åpen for nettopp å skape, å lære og utdanne.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook

På forsiden nå