Uhørt økning av eiendomsskatten!

Fremskrittspartiet reagerer sterkt på den eiendomsskatten i Trondheim.  Foto: Håvard Haugseth Jensen

Saken oppdateres.

Eiendomsskatten har helt fortjent fått mye oppmerksomhet i den offentlige debatten de siste dagene. Det skjer i forbindelse med at mange av kommunens innbyggere opplever en uforståelig og hinsides høy økning av eiendomsskatten. Bare til vår egen bystyregruppe er det kommet innspill fra folk som opplever en økning av eiendomsskatten i størrelsesorden 87, 90, 136 og 138 (!) prosent! I tillegg har vi lest i både tradisjonelle og sosiale medier om innbyggere som har fått økninger på mellom 40 og 90 prosent. Dette er helt uhørt!

LES OGSÅ: Skattesjokket er et politisk ansvar

For Fremskrittspartiet er saken klar; eiendomsskatten må ned. Det er kanskje den mest usosiale skatten vi har fordi den overhodet ikke tar hensyn til folks skatteevne. Det vet både de som i ung alder har arvet en bolig etter sine foreldre, og minstepensjonister som har spinket og spart hele livet for å betale ned boliglånet. Arbeiderpartiet og resten av det politiske flertallet i Trondheim evner ikke å ta dette innover seg, og hevder til og med at eiendomsskatten er en skatt som er presis når det gjelder omfordeling av verdier i samfunnet.

Det eneste som ligner på omfordeling i de tilbakemeldingene som vi i Frp har fått, er at de som bor sentralt får mindre økning og kanskje til og med en liten nedgang, mens de som bor lenger bort fra sentrum får massive økninger. Uten at det på noen måte gjør eiendomsskatten mer sosial. Det blir bare noen kroner økning per dag, ble det sagt fra Ap da bystyret behandlet kommunebudsjettet.

LES OGSÅ: Kommunal nyttårshilsen – eiendomsskatten øker med 61 prosent

Og det er det samme som gjentar seg hver eneste gang det politiske flertallet trenger penger til budsjettet sitt. De øker eiendomsskatten til vanlige folk, og mener det ikke betyr noe, fordi det bare er snakk om noe kroner per dag. Jeg tror ganske sikkert at mange i disse dager faktisk har stikk motsatt oppfatning.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook

På forsiden nå