Urimelig forskjellsbehandling av politiet

Debattanten spør hvorfor politihunder uten tilsyn som biter får leve, mens vanlige hunder som biter. blir avlivet.  Foto: NTB / Scanpix

Saken oppdateres.

Leser i Adresseavisen torsdag 18. februar at en av to løse politihunder har gått til angrep på to syklister. Urimeligheten i forskjellsbehandlingen av «sivile» hunder og politihunder gjør meg fly, hakke forbannet. Her har du en polititjenestemann som sitter i bilen og snakker i telefonen mens hundene flyr løse uten tilsyn og angriper to forbipasserende personer. Den eneste reaksjonen etter angrepet, er at politimannen blir ilagt et forelegg på 8000 kroner. Det blir uttalt fra politiets side at «dette er godt trente hunder, men at det en «sjelden gang er uhell» med tjenestehunder! Uhell? Jeg vil ikke beskrive et uprovosert angrep på to personer som «uhell»!

LES MER: Anmeldte dramatisk pågripelse – nå har Spesialenheten bestemt seg

Hva skjer om en «sivil» hund biter? Selv om dette bittet skulle være ved et uhell, i selvforsvar, eller ved å være uheldig med en skarp klo? Da bli denne hunden ansett som farlig og det kreves i de fleste tilfeller avlivning av hunden. Det er ikke sjelden vi har fulgt med fortvilte familier i media, som har blitt fratatt hunden etter mindre eller større uhell, hvor hunden i de fleste tilfeller er snille familiehunder, men har blitt krevd avlivet etter bitt. Det forsvares ikke at hunder biter, det bør selvfølgelig ikke skje. Men det må gå an å bruke «skjønn» når det kommer til å straffe «sivile» hunder på like måte som det tydeligvis gjøres med ustyrlige politihunder.

LES MER: Politibetjent må betale 8000 kr i bot etter å ha kollidert under utrykning

En hund er en hund, loven bør være lik for alle, enten en går på to eller fire ben! Skal det finnes unnskyldninger for politihunder, så skal det samme gjelde «sivilister»!

Følg Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå