Skjøtskift svarer om eiendomsskatt: Ta ansvar, Renolen!

Ingrid Skjøtskift mener Ola Lund Renolen bør ta ansvaret for økt eiendomsskatt og ikke skyve ansvaret over på regjeringen.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Ola Lund Renolen (MDG) gjør som de rødgrønne i Trondheim gjerne gjør i ubehagelige saker: Skylder på regjeringen. Nå også for økningen i eiendomsskatten. Som de rødgrønne i bystyret vedtar å øke hvert år. Regjeringen har, ved nesten å halvere skattesatsen, sendt en beskjed om at det er ønskelig å begrense denne skatten. Den er belastende for mange og rammer uavhengig av skatteevne. Derfor er det riktig å sette grenser for hvor høy den kan være.

LES OGSÅ: Kommunal nyttårshilsen – eiendomsskatten øker med 61 prosent

De rødgrønne i Trondheim svarer ved å endre skattegrunnlag og bunnfradrag. Mål: Å omgå regjeringens ønske om at skatten skal holdes nede. Slik at de kan fortsette den årlige skatteøkningen. De rødgrønne har aldri sagt at de ønsker å stanse økningen i eiendomsskatten. De har tvert imot planlagt for fortsatt økning. Jeg kan forstå at de ikke liker å fremstå som partiene som alltid øker skatten. Men da må de anstrenge seg for å stanse økningen, og se på hvordan eiendomsskatten kan trappes ned. Å skylde på andre blir bare for dumt.


På forsiden nå