AtB er en del av problemet på Charlottenlund! 

Det er trangt i gatene på Charlottenlund når bussene skal frem.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

I Rapport 3/2016: Miljøpakkens sekretariat kan vi lese at Charlottenlund er bydelen hvor færrest tar bussen, men hva gjorde AtB med dette da rutenettet ble endret i 2019? Jo, de fjernet direkteruta til Midtbyen, og vips ble et upopulært og dårlig kollektivtilbud enda dårligere.

LES OGSÅ: Disse linjene og bussavgangene bør du unngå

Enda verre er det likevel at AtB ikke tar sikkerhet på alvor. Det er for eksempel godt dokumentert at sjåførene kjører på fortauene der veiene er som smalest. Og i rushtiden når bussene skal inn i Jakobsliveien (i nord) fra Hørløcks veg, bare slenger de seg ut i veien uten at det er klart fra verken høyre eller venstre (se bilde).

LES OGSÅ: Her er kommunens nye anbefalinger for Trondheim

Sjåførene må få slippe krysspresset mellom å holde ruta og samtidig kjøre trygt. Dessverre er kanskje dette ikke mulig på Charlottenlund når trafikken er på det verste, men da må de uholdbare forholdene i alle fall tas opp med veieier, Trondheim kommune. Slik situasjonen er i dag, lempes alt ansvaret for sikkerheten på sjåførene. For en bydel med store trafikkutfordringer, bør AtB og bussen være en del av løsningen, ikke en del av problemet!

Følg Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå