Bare trist, trist, trist!

Innleggsforfatteren møtte et trist syn da hun skulle gå på ski i Gjevilvassdalen.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Det første jeg reagerte på da jeg kom kjørende til parkeringsplassen på Osen tirsdag ettermiddag 23. februar, var at det var så få biler. Midt i vinterferien! Veien var speilglatt, heldigvis hadde jeg støvler med brodder. Det kom en person bak meg som dro på et akebrett, ellers helt øde. Det var et trist syn da jeg kom til bommen. Jeg tenkte tilbake på andre vinterferier med flotte skispor og glade barn som gikk på ski innover.

LES OGSÅ: Kjøpmannen ventet på feriegjestene. Da sendte kommunen ut en sms

Det som undrer meg, er hvordan så få kan ødelegge for så mange. Jeg vet at de har retten på sin side, men hva med den moralske retten. Alt dette for penger og pen fortjeneste. De vil tvinge kommunen til å legge en alternativ skiløype, men det vil aldri bli det samme som den fantastisk flotte skiløypa på veien. Der barn og gamle besteforeldre kan gå sammen inn til Gjevilvasshytta og spise vafler. En slik skiløype er også brukbar for vanlige folk i dårlig vær.

LES OGSÅ: Hyttekommuner innfører smitteverntiltak i vinterferien

En alternativ skiløype vil bli kupert og vanskelig både for barn og gamle, og hvordan blir det med tilgangen til de som har hytte langs veien? Jeg tok ikke skiene med meg fra bilen. I morgen skal jeg kjøre til Grøtsetra og finne en løype som jeg vanligvis går til fra hytta, men veien dit er for glatt til å gå med skisko, for ikke å snakke om tilbaketuren nedover.

LES OGSÅ: Ordføreren bruker nesten all sin tid på krangelen om ei skiløype

Hva er vitsen med å ha hytte når en må kjøre bil for å komme seg på ski? Da kan jeg like godt være hjemme og gå i Bymarka. Jeg drar ikke opp flere ganger i vinter, det er bare så trist å se den glattskurte veien som kunne vært en vidunderlig skiløype. Oppdal som ski- og turistdestinasjon taper enormt på dette, ikke bare inntekter på grunn av at folk heller blir hjemme, men også renommé som et flott sted å dra til. Det er bare trist, trist, trist!

Følg Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå