Rullestolrampa har stått til pynt i 32 år

Anne Marie Sandvik etterlyser bedre tilgang for rullestolbrukere i byens storstue, Olavshallen.  Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

Leser i Adressa at det skal investeres 180 millioner til oppgradering av kulturhuset, Olavshallen i år. Da blir det kanskje råd til en rullestolheis i hovedinngangen? Rullestolrampa som ble montert og som er til ingen nytte, kan kanskje komme til nytte etter å ha stått kun til pynt i 32 år. Ja, riktig, 32 år.

LES OGSÅ: Se bildene av forfallet i Olavshallen etter 30 år

Svingdøra har til og med egen bryter for å senke farten slik at funksjonshemmede skal komme trygt inn. Den er også montert til ingen nytte. For her kommer du inn i et trappehus uten å komme videre fordi heisestolen står fortsatt tom. Både heisestolen og rullestolbrukere har forgjeves ventet på heis i 32 år.

LES OGSÅ: Nå er det bestemt: Olavshallen skal rustes opp – og politikerne vil at kulturskolen skal få mer plass

Nå er vi utrolig spent. Blir det råd til å montere heis i heisestolen slik at den og heiseknappen og rullestolrampa slipper å stå ubrukt i 32 år til? Hvorfor skal ikke rullestolbrukere få lov til å bruke hovedinngangen, men stadig henvises til bakveien? Nå har kommunen brukt byens kulturhus til å diskriminere oss i 32 år. Er ikke det nok?

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå