Tydelig skilting om dette tilbudet er totalt fraværende

Jeg har møtt mange kolleger som ikke vet om Bymarka, skriver Martin Wåhlberg.  Foto: Sindre Vartdal

Saken oppdateres.

I et innlegg i Adressa skriver Aksel Borgen at skiltinga i Bymarka er forferdelig. Han har helt rett – og det burde være veldig lett å gjøre noe med det. Hvis man går ut av trikken på Lian for første gang og ikke er kjent (dvs. ikke er født og oppvokst i Trondheim), er det mer eller mindre umulig å vite hvor man skal gå. Jeg har selv måttet gi hjelp mange ganger til folk her som ser seg rundt, og lurer på hvilken bilvei de må gå på før de kommer frem til der skogen faktisk begynner.

LES OGSÅ: Trafikkaos i Bymarka

Selv har jeg mange ganger slitt med å finne frem, også etter å ha bodd i Trondheim i mange år. Slik Bymarka fungerer nå, er skogen og naturen her faktisk ikke noe alle kan ta del av. For dem som liker å gå på tur på føttene om vinteren og ikke liker å gå på ski, er det utelukket. For dem som ikke har bil, er det kjempevanskelig. For dem som sliter med å finne frem, er det en utfordring. Og for de mange nye kollegene ved arbeidsplassene våre som flytter inn fra mange land, er det absolutt ingen informasjon om at man faktisk kan gå på tur her.

Slik Bymarka fungerer nå, er skogen og naturen her faktisk ikke noe alle kan ta del av, skriver Martin Wåhlberg.   Foto: Håvard Jensen

LES OGSÅ: Finske Taru bruker Bymarka på sin måte. Hun går langsomt gjennom skogen

Jeg har møtt mange kolleger som ikke vet om Bymarka. Så kan man si at det er de som ikke har orientert seg godt nok (slik folk gjør i kommentarene under denne artikkelen). Det er altså en utrolig arrogant og teit holdning. Det samme gjelder Estenstadmarka. Jeg er helt sikker på at det er mange fra utlandet, eller fra andre deler av Norge som jobber ved NTNU på Dragvoll, som ikke har en anelse om de fine turområdene som er tilrettelagt bare noen få hundre meter fra arbeidsplassen deres.

LES OGSÅ DETTE DEBATTINNLEGGET: Parkeringskaoset i Bymarka er farlig. Vi kjører slalåm mellom parkerte biler, unger og pulker.

Tydelig skilting om dette tilbudet mer eller mindre rett ved campus er totalt fraværende. Det er talende at mange i kommentarfeltet i saken i Adressa sier at man bør bruke kart og kompass hvis man ikke er kjent. Man kan vel trygt si at med den holdningen, er det i realiteten et gode som vil være for de få entusiastiske friluftselskerne, og ikke for de mange i årene som kommer.

Dette innlegget sto først på forfatterens facebookside.

På forsiden nå