Nye Veier ikke akkurat her?

La Nye Veier fortsette utbyggingen av veinettet også i vår landsdel. Så kan heller politikerne klippe snorene når veiene åpnes, mener innleggsforfatteren.  Foto: Kristoffer Furberg

Saken oppdateres.

Ordførere kan godt få bestemme redskap når snorer skal klippes. Det er som seg hør og bør, og alle må gjøre det de er gode på. Sikkerhet, samfunnsøkonomiske analyser, kompetanse, geologi, topografi og faglig kompetanse, bør imidlertid styre valg der landet investerer for fremtiden. Nye Veier skal ikke reparere på gamle veier. De har et helt annet oppdrag å styre etter. Når lokalaviser hausser opp alle problemer, som jo selger godt, gjør de dette oppdraget vanskeligere enn det allerede er.

LES OGSÅ: Respektløst og vinglete av Nye Veier

Ingeniørene som jobber med dette har ikke ønske om verken å rive hus, gårdsbruk eller noen firma. Ei heller lage støy. Det skjønner alle. En dag tar oljen slutt. En dag er kanskje oljefondet tomt? Da er Norge avhengig av god samferdsel uansett hvilken næring vi skal leve av. Alle land bygger nye, trygge veier for god samferdsel. Før var det forurensning fra bilene som mange var opptatt av. Nå kommer utslippsfrie elbiler. Også lastebiler etterhvert. Da blir det vanskelig å konkurrere for tog med mange omlastinger – også miljømessig.

Les debattinnlegget til Julie Slørdahl (19) på Hovin: Ubesluttsomme veiplaner og hytteeiernes fallhøyde

La Nye Veier fortsette utbyggingen av veinettet også i vår landsdel. Eller skal vi kreve å beholde den slik den er akkurat her, mens vi kjører på nye, fine og trygge veier til Oslo?

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå