Mariell (14): Dette er noen problemer i ungdomsmiljø som vi vil si fra om

Saken oppdateres.

Hverdagen til ungdommer består av mye hat, negativitet og vanskelige problemer. Det er bare noe av det vi vil si, men vi vil gjerne dele det med folk som kanskje føler det på samme måte.

Hver dag får folk kommentarer på hvordan de ser ut, hvordan kropp de har og hvordan den perfekte kroppen er. Den perfekte kroppen finnes ikke, fordi alles kropper er like fine og like my verdt, uansett hvordan de ser ut.

Folk og spesielt gutter kommenterer stadig på strekkmerkene som jentene har, noe som ikke er greit. Strekkmerker er noe ingen kan kontrollere. Strekkmerker er noe man kan få om kroppen utvikler seg litt fortere enn det huden gjør. Jeg blir så sint og lei meg når jeg får høre om folk som har «bodyshame»-et andre folk, fordi det kan være så sårt for folk.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Folk får kommentarer på om man bruker sminke – og også dersom man ikke gjør det. Om du bruker sminke, så er du en dukke som er ute etter oppmerksomhet. Om du ikke bruker sminke, så er du stygg og får beskjed om å ordne deg litt.

Akkurat sånn er det med klær: Om du bruker en bukse som går litt opp i rumpa, så er du er en person som bare prøver å vise rumpa di til guttene rundt deg. Det samme er det hvis du går med en genser eller t-skjorte som er litt utringa og du viser litt kløft. Om du bruker det, så er du en («slut») som bruke for lite klær. Jeg bruker det ordet der fordi jeg hører stadig at folk sier det til andre folk som bruker klær som er utringa). Jeg er så lei av å måtte tenke gjennom nøye hva jeg skal ha på meg fordi man får kommentarer på det uansett hva man har på seg.

Skrive for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Guttene rundt omkring sier masse «jokes» om for eksempel at jentene hører til på kjøkkenet og at vi er objekter. Jeg skjønner at det ikke ser ut som om vi bryr oss, men det er jo fordi vi får høre det så ofte og er så vant til det. Om det er noen som får høre det for første gang, kan dem bli såra og lei seg.

Man kan blir mobba om man er gay/pan/lesbisk/queer/trans/biseksuell/aseksuell osv. Men om man er «straight», så er alt greit. Det er det ingenting galt med deg. Det er så mye hets rundt dem som liker noe annet enn det motsatte kjønn, og jeg skjønner ikke hvorfor. Hva gjør det med deg at noen liker noe annet enn det motsatte kjønn? Hvorfor skal det være ditt problem?
Det her er bare noe av det som skjer i hverdagen til ungdommer. Av og til kan også voksne folk oppleve det her. Vi må gjøre noe med det nå, før det er for sent.

Vi sier ikke at alle må være enige i det som står her, men vi prøver å få frem et viktig budskap.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe!

På forsiden nå