To ulike Sp-ordførere. Jeg foretrekker den ene

På tur inn til Trondheim en vanlig dag i 16-tida: Stappfullt i de to motgående felt med 100-sone. Klettkrysset er en fadese som må ryddes av veien snarest, skriver innleggsforfatteren..  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Senterpartiet har ordføreren både i Skaun og Orkland, Gunn Iversen Stokke og Oddbjørn Bang. Men bare en av dem representerer Senterpartiets politikk. Stokke har engasjert seg sterkt i opprettingen av «Klettkatastrofen», den store feilen som ble begått med det nye Klettkrysset. Jeg har ikke registrert noe engasjement fra Bang i saken, selv om det nok er atskillig flere orklendinger som er berørt enn skauninger.

LES OGSÅ: Slik var de milelange køene

Stokke viser at hun er opptatt av innbyggernes ve og vel. Min erfaring med Bang er at egen prestisje er viktig. Eneste samferdselsutspill jeg husker fra Bang, er at han mente bominnkrevingen skulle fortsette etter at nyveien mellom Thamshavn og Øysand var nedbetalt. Han hadde ideer om noe annet pengene kunne brukes til. Heldigvis vant han ikke frem med forslaget. Da ville nemlig min favorittordfører i nyere tid, Arne Grønset, spasert naken gjennom gatene i Orkanger. Og bomfrihet fremfor Grønset-nakenhet er ikke et vanskelig valg.

LES OGSÅ: Hvem har vondt i viljen sin?

Skaun-ordfører Stokke skrev sist høst et innlegg på Senterpartiets nettside om travbanen i Orkdal. Hun har et klart avvikende standpunkt til sin Orkland-kollega, sitat: «De siste årene har vi hatt et rekordhøyt forbruk av dyrkamark til andre formål enn det å produsere mat. Det er det lite fornuft i, for hvilke andre samfunnsinteresser er viktigere enn produksjon av mat?».

LES OGSÅ: Dette får Trøndelag med den nye transportplanen

Stokke vil ikke bruke dyrka mark til trav, mens Bang tydeligvis ser det som sin oppgave å bygge ned mest mulig dyrkajord mens han sitter som ordfører. Gunn Iversen Stokke er uten tvil den ordføreren jeg foretrekker. Hun fører Senterparti-politikk. Det gjør ikke Bang.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå