Vi bør gå en runde med oss selv

Saken oppdateres.

Super League kollapser like raskt som det ble annonsert. Topp 20-ligaen som skulle kaste samtlige andre europeiske klubber under bussen kunne ikke motstå det enorme presset fra illsinte supportere verden over. Onsdag ettermiddag kom meldingen at Inter og Atlético Madrid trekker seg, i tillegg til alle de engelske lagene.

Som jeg skrev i innlegget «Fotball farvel!» ville realisering av en slik rovdrift rasere alt som gjør fotballen fantastisk. Drømmen om å én dag spille blant de beste ville med et pennestrøk blitt historie. At noen få, utvalgte skulle være sikret deltakelse i det gode selskap uavhengig av prestasjon strider mot alle prinsipper idretten er tuftet på.

LES OGSÅ: «Fotball farvel!»

Manchester City-manager Pep Guardiola, som uvitende hadde blitt del av Super League grunnet klubbens styre, uttalte så fint «det er ikke sport hvis suksessen er garantert». Å se et så stort, samlet engasjement mot grådighet og rovdrift gjør meg stolt av å være fotballsupporter. Men det er samtidig noe som skurrer. Veldig.

Hvor var protestene da UEFA, nok en gang, endret Champions League-formatet slik at det ga mer penger til storklubbene? Eller mye mer interessant; Hvor var demonstrasjonene i gatene da Qatar fikk tildelt verdensmesterskapet? Her peker jeg på alle, inkludert meg selv.

LES OGSÅ: Nå må supporterne prøve å redde fotballen

Vi, helt vanlige supportere, orker såvidt å twitre en kritisk melding når uretten rammer «de nedi der». Derimot går vi mann av huse når Rosenborg ikke lengre får lov til å, rent teoretisk, konkurrere blant de beste. Jeg arresterer meg selv, da jeg ikke engang orket å sende avgårde en twittermelding.

Jeg håper ukas hendelser blir et vendepunkt i fotballverdenen. Oppgjør mot hvordan milliardærer ene og alene styrer klubber. Oppgjør mot UEFAs korrupsjon og desorganisasjon, som er én av de utløsende faktorene som nesten realiserte Super League.

Til sist håper jeg vi fotballengasjerte, som har sittet stille i båten helt til sist søndag, går en runde med oss selv.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå