Utslippene går ned, verdiskapingen opp. Nok sagt, MDG?

Saken oppdateres.

Dette er et svar på MDGs utfordring til Høyre: Regjeringens klimapolitikk står til stryk

Det er naivt å tro at vi får til grønn omstilling uten økonomisk vekst og utvikling. Nye jobber og verdiskaping er ikke et hinder for å nå klimamålene. Det er en forutsetning. Høyre vil kutte utslippene, ikke utviklingen.

Med Erna Solberg som statsminister har utslippene i Norge gått ned, selv om vi både har blitt flere mennesker og at norsk økonomi har vokst.

LES OGSÅ: MDG utfordrer Høyre: Regjeringens klimapolitikk står til strykHver dag brukes kompetansen fra olje- og gassnæringen til å skape grønn omstilling. Trøndelag har verdensledende teknologimiljøer som er en spydspiss i utviklingen av grønn teknologi og sirkulærøkonomi. Denne kompetansen bygger flytende havvind, utvikler skip som går på biogass og hydrogen. Norsk teknologi ligger i front og eksporteres til resten av verden. Ærlig talt MDG, vi i Trøndelag burde være stolte av dette. For NTNU, Sintef, verftene og rederiene våre er tunge bidragsytere i omstillingen av Norge.

Leterefusjonsordningen er ekstremt lønnsom for staten. Hvilke bedrifter som drømmer om 78 prosent i skatt, MDG? Ingen, men oljenæringen går med på det. 2020 ble et vanskelig år. Derfor ga vi midlertidige skatteutsettelser slik at nye prosjekter og aktiviteter kunne startes, uten risiko for konkurs. Og for å sikre at titusenvis av jobber i leverandørindustrien ikke skulle gå tapt. Dette kan vi skatte av senere. Oljenæringa bidro med hele 87 milliarder i skatteinntekter, inntekter MDG vil være avhengig av for å realisere sine «luftslott»- valgløfter. Høyre vil bruke disse skatteinntektene til å sørge for bedre skole, veier og helsetjenester, og forskning og innovasjon.

Høyre i regjering har prioritert forskning på grønn omstilling. Siden 2013 har vi mer enn doblet bevilgningene til FOU og ordninger som bidrar til å realisere grønne ideer. MDG burde ta en prat med hjørnesteinsbedriften Aker Verdal, da vil de lære mer om hvor langt denne bedriften har kommet med spennende omstilling av egen virksomhet.

Det er full sprik på rødgrønn side i klimapolitikken. Sp tar avstand fra Ap, Ap fra Sp, SV og MDG tar avstand fra begge, i tillegg vil Rødt ha en hånd på rattet. At MDG vil støtte en sosialistisk regjering der Stortingets klimasinke Sp har mye makt, er en gåte.

Med Erna som statsminister har vi vist at vi får det til. Utslippene går ned, samtidig som vi ivaretar norsk industri og arbeidsplasser. Vi takker MDG for utfordringen! Høyre lykkes med klimapolitikken, og snakker gjerne mer om det!

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Skrive for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe!

På forsiden nå