Bygg flere studentboliger

Studenter trenger gode og billige steder å bo mens de studerer, skriver nestleder i Trøndelag Venstre.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Utdanning skal være tilgjengelig uansett sosial bakgrunn. Venstre mener det er viktig å verne om gratisprinsippet for høyere utdanning og sikre en god studentvelferd. Det er ingen grunn til å ha studenter som ikke har tid til å studere. Derfor må det legges til rette for at studentene får gode boliger til overkommelige priser, og at de får nok økonomisk støtte til å kunne konsentrere seg om studiene.

Studenter trenger gode og billige steder å bo mens de studerer. Det viktigste grepet for å redusere leieprisen for studenter, er billigere studentboliger. Samtidig letter det prispresset både på leie og kjøp av andre leiligheter. Venstre vil derfor:

  • At det skal bygges minimum 3000 studentboliger årlig, og at tilskuddet til nye boligenheter økes.
  • Gi studentsamskipnadene støtte til kjøp av eksisterende bygg for bruk og ombygging til studentboliger.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook


På forsiden nå