Omadressert

Siv om sjokktalen: – Jeg har aldri hørt lignende

Politisk redaktør Siv Sandvik er lite imponert over nok et årsmøte med bråk i Trondheim Ap. Høyre, derimot, får skryt. Vi har også konekrangel i ukas Omadressert.

OmAdressert 13. maiKreditering: Håvard Haugseth Jensen

Saken oppdateres.

Nær sagt som vanlig startet det med bråk før årsmøtet i Trondheim Ap. Det fortsatte under møtet, og er ikke over enda.

– Byen fortjener bedre enn Ap-bråk, sier Sandvik.

Vi gir deg et lydklipp av tordentalen som Ap-leder Hanne Moe Bjørnbet holdt under årsmøtet, og ikke minst snakker vi om den og bråket mellom Ap og AUF, som blant annet omhandler fullmaktskomiteen.

Kulturkommentator Terje Eidsvåg trekker frem filmklassikeren «Aldri annet enn bråk» om det som skjer i Ap. Og ettersom filmen handler om arbeiderklassefamilien Bråten, må programleder Roy Tommy Bråten trekke ekstra på smilebåndet.

Omadressert kan heller ikke unngå å snakke om Høyre. I langhelga vi går inn avholdes deres landsmøte. Statsminister Erna Solberg er fortsatt stjerna, men det ser hun til å være alene om på den borgerlige stjernehimmelen.

– Det er en bragd at partiet fortsatt er landets største parti, mener Sandvik.

Apropos Høyre: i formannskapet i Trondheim ble det konekrangel. Hvor skal Torgkona stå var spørsmålet, og Høyres Trygve Bragstad mente en flytting av statuen aldri ville skjedd med en mannlig statue.

Akkurat det nekter vi å tro.

I tillegg blir det 17.mai-prat, gode anbefalinger og ikke minst en ny konkurranse med Mozartkule i gevinst.

HØR på podkasten ved å klikke på bildet – eller går inn der du vanligvis lytter til podkast (f.eks. Acast, Spotify, iTunes)

På forsiden nå