Turistkontor eller turistinformasjon i Trondheim

Er det noen som kan gi meg et svar på hvorfor Trondheim ser det unyttig å ha et turistkontor eller turistinformasjon, spør innleggsforfatteren. Turistkontoret i Trondheim haddet midlertidige lokaler i Kunsthall Trondheim i fjor.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Jeg skal kjøre nordover i løpet av sommeren og skulle på turistkontoret og hente den lille boka om Kystriksveien nordover. Jeg hadde fått med meg at kontoret hadde flyttet fra Nordre gate, men til hvor? Berømmelige google kunne vel hjelpe meg? Gule sider kanskje? Nei, ikke noe å finne der, men Visit Trondheim så ut til å være et sted, kanskje? Jeg fant en adresse, men noen skilt som viste vei eller skilt på ei dør? Nei, det var bare å gi opp.

LES OGSÅ: Trondheim by legger ned sitt turistkontor

Mail ble sendt, og svaret jeg fikk fra Visit Tondheim var at Turistinformasjonen slik den var, hadde opphørt. Det var startet to satellitt-turistinformasjoner på Trondheim Torg og på Sirkus Shopping. Inne på torget er det en liten infoskranke, hvor det knapt er plass til et par personer. De har så langt vært brukt til blant annet salg av gavekort, salg av kinobilletter og svarer sikkert på spørsmål om dette og hint, nå skal de altså også være turistinformasjon.

Det har faktisk kommet opp et lite skilt på skranken om turistinfo og et større skilt ved den ene inngangen til torget. De som betjener denne skranken, kommer sikkert til å gjøre så godt de kan, men det er ikke et turistkontor hvor du kan få tak i brosjyrer om Trondheim og omegn, få hjelp til å finne fram til severdigheter i Trondheim og nærområdet osv.

LES OGSÅ: Turistkontoret er vanskelig å finne

Jeg har reist en del i Norge og Europa og leter gjerne opp turistkontor dit jeg kommer. Det er masse informasjon å hente om stedet, brosjyrer med mer. Å komme som turist inn til Trondheim, lete etter skiltet som viser vei til turistkontoret/ turistinformasjonen, er jo dødfødt. Som fremmed aner du jo ikke hvor du skal begynne å lete? Ikke fortell meg at det er unødvendig med turistkontor fordi «alt du trenger å vite finner du på nettet».

Er det noen som kan gi meg et svar på hvorfor Trondheim ser det unyttig å ha et turistkontor eller turistinformasjon, og synes det er godt nok med en liten «satellittstasjon» på Trondheim Torg og Sirkus Shopping?

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå