Kvinnene tar styringa på Trønderbanen

Kvinnene fører an på Vikhammer stasjon. Her har Bane NOR/Trym Anlegg bygd nye plattformer og bru inkl. trapp/heis over Trønderbanen. Fra venstre: Helle Grimnes (prosjektingeniør Trym Anlegg), Marita Holm (ass. Prosjektleder Trym Anlegg), Trine S Andersen (delprosjektleder Bane NOR), Kristine Vognild (delprosjektleder/prosjekteringsleder Bane NOR), Kristin Skei (prosjektleder), Sara Floor Øian (stikker). I tillegg, ikke på bildet: Iris Kristin Koa (ass. Byggeleder Bane NOR, Cathrine Blix, kontraktrådgiver Bane NOR og Elisabeth T Nielsen, KS/HMS-ansvarlig Trym Anlegg).   Foto: Bjørn Helge Breili

Saken oppdateres.

Til høsten vil nye tog bli satt inn på Trønderbanen. Disse togene er bimodale, det vil si de kan benytte ulike energiformer, som diesel, strøm osv. Togene er nesten dobbelt så lange som dagens, med mye større kapasitet. Stasjonene og holdeplassene langs Trønderbanen trenger derfor ombygging og fornying.

LES OGSÅ: Milliarddryss over banen

Trym Anlegg AS har hatt ansvaret for det meste av dette arbeidet, på totalt 9–10 stasjoner. I tillegg pågår arbeid med nye spor for hensetting (parkering av tog) og verksted på Støren stasjon. Her vil de nye togene stå og «lade seg opp» før dagens kjøreturer.

Det har vært mye debatt og skriverier om kvinner i anleggsbransjen i det siste. Ikke alt har vært positivt. Bane Nor og Trym Anlegg har samarbeidet godt i flere prosjekt siste året i forbindelse med nye tog på Trønderbanen. Her har kvinnene virkelig tatt styringa – totalt deltar ni kvinner i ledelsen av disse prosjektene. Alle prosjekter er ferdige og overleverte i tide, uten større avvik eller alvorlige uhell.

LES OGSÅ: Valget må bli et sporskifte

Trym Anlegg (tidligere Teknobygg Anlegg) har alltid hatt mange kvinner i prosjektene sine, spesielt i administrasjonen. Nå har selskapet også fått inn flere kvinnelige fagarbeidere, både på maskin- og anleggsfaget. Hos bedriften er det ingen forskjell, og det gir like muligheter og oppfølging uavhengig av kjønn. Det er helt naturlig, innsatsen og verdiskapingen er den samme.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook

På forsiden nå