Morna, Posten

Så jeg tok da turen til Sentrum postkontor i Munkegata. Der var det lukket og låst, skriver debattanten. Dette gamle kontoret i Dronningens gate er det lenge siden at stengte dørene.   Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

Har Posten Norge forlatt landets tredje største by i nattens mulm og mørke? Ja, mye kan tyde på det. Så snart er vel den kjente postlogoen til bare for samlere. Jeg har kommet i skade for å bli sittende med en del ubrukte frimerker, kjøpt inn før jul. Nå ble disse av ulike grunner ikke brukt og de utgjør en verdi på ca. 750 kroner. Så jeg tenkte at det var greit å levere disse tilbake, frimerker er ikke noe jeg bruker mye av. Min nærmeste post i butikk beklaget, men dette måtte ordnes på et postkontor.

LES OGSÅ: Reitan står bak nytt, stort kunst- og teaterhus i Trondheim

Så jeg tok da turen til Sentrum postkontor i Munkegata. Der var det lukket og låst. Sjekket på internett, jo da jeg var på rett plass. Ringte kundesenteret som kunne fortelle at jeg måtte gå til Munkegata 30. Nå var det jo der jeg sto, og der var det ikke noe postkontor, så da måtte de sjekke litt mer. Jo da, det skulle være der, og det var eneste postkontoret i byen fikk jeg vite.

Kom ikke lenger med den, så jeg tok ny kontakt med kundesenteret neste dag. Denne gang for å høre hvordan jeg kunne få vekslet inn mine ubrukte frimerker. Jo, hvis du har hele ark, eller hele ruller, så kan du sende det inn til oss, men du vil bare få refundert 70 prosent av verdien. Enkeltfrimerker refunderes ikke. Basta.

LES OGSÅ: Hvilket samfunn vil vi ha?

Ja vel, så de taper seg liksom i verdi, som en bruktbil altså? Trodde ikke frimerker var sånn ferskvare? Men nå har jeg ikke hele ark, bare nesten, og de er pålydende på 45 kroner, så det blir litt dyre julekort, prøvde jeg å argumentere med. Dessverre, sånn er reglene, fikk jeg kontant tilbake. Og jeg som trodde at frimerker var et gyldig betalingsmiddel? Nei, det hadde de aldri hørt om.

Det får nå så være. Men at Posten Norge legger ned det eneste postkontoret i landets tredje største by uten å informere sitt eget kundesenter, og uten å oppdatere sin egen nettside, det må kunne tåle karakteristikken spesielt. Snart er det kanskje bare å skru ned alle postkasser, hele postvesenet ser ut til å være historie om litt.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook

På forsiden nå