Høyre kveler bredden

Høyre har skrevet om idrettens ambisjon om flest i bredden og best i toppen. Nå er det flest i toppen og få i bredden som gjelder, skriver Tore O. Sandvik.  Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

Det er ikke smittefarlig å trene eller spille fotball for voksne. En trygg, organisert og sunn aktivitet holdes likevel stengt for tusenvis av unge voksne av Høyre – uten gode forklaringer, og uten medisinskfaglig begrunnelse. Det gir oss et unødvendig stort frafall, sviktende psykisk og fysisk folkehelse og dårligere økonomi for hele den norske frivilligheten.

LES OGSÅ: 50 000 fotballspillere i Trøndelag krever gjenåpning av fotball – nå!

Det er så skuffende at lokale høyrefolk er mer lojale til toppledelsen i sin egen regjering enn alle de ute i landet som de skal representere. De nekter å lytte og de nekter å si ifra. Forbudet mot breddefotball er en politisk beslutning. Den mangler medisinskfaglig dekning, og begrunnelsen for forbudet strider mot det som er virkeligheten ute på trening. Det finnes nemlig ingen farlige kiosk-køer eller horder av publikum på trening for norske breddefag i 3. divisjon og nedover.

Høyre har skrevet om idrettens ambisjon om flest i bredden og best i toppen. Nå er det flest i toppen og få i bredden som gjelder.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå