Tre fungerer dårlig i bygg

Tre som byggemateriale er ikke bra, mener debattanten, og viser til Waisenhuset, Nidarosdomens administrasjonsbygg fra 1700-tallet.  Foto: Adresseavisen

Saken oppdateres.

Jeg leste om Midtby-prosjektet i Adressa 20. mai og er enig i at disse byggene bør settes i stand til sin opprinnelige «look». Men jeg mener de burde bli gjenoppbygd i betong/mur. Trehus råtner opp og er svært dyre å vedlikeholde.

Etter 30 år vil ofte trebygg måtte ha omfattende vedlikehold. Waisenhuset, Nidarosdomens administrasjonsbygg fra 1700-tallet, pusset opp flere ganger innvendig, og utvendig er nokså forfallent. Dette bygget må snart helrenoveres, og da vil det absolutt billigste og beste for fremtiden være å kopiere dette i betong og glass.

LES OGSÅ KOMMENTAREN: Hus som kopierer det gamle, føles ikke ekte

Nostalgi til tre som byggemateriale er etter min mening nesten kun negativt. I tillegg til at det vil sette unødig såkalt «fotavtrykk» i dagens klimasituasjon. Savner et mer kontinentalt vidsyn på å bygge tradisjonsbygg i det beste materialet, som utvilsomt betong/stål/glass faktisk er.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå